Otsi:
Kontaktandmed  ·  Uudised  ·  Sündmused  ·  Pildigaleriid  ·  Dokumendiregister  ·  Teabenõue  ·  Sisukord
ÜldinfoRahvastikAjaluguKaartVapp ja lippKoostööTähtsad telefonidEttevõtlusTööpakkumisedKülaliseleElukoha registreerimineAlev tunnustabValimisedJuhtiminePõhimäärusArengukavaEelarve ja majandusaasta aruanneHaridusKultuur ja sportVändra maratonNoorsootööSotsiaaltööVändra TervishoiukeskusTervishoidKeskkond, jäätmedVesi ja kanalisatsioonTeed ja tänavadEhitus ja planeerimineMittetulundusühingudHankedBlanketidTeenuste hinnadVändra Teataja 2015Virtuaalne fotonäitusAvalik kordPolitseiinfoBussiliiklusPangabussSaunTehnoülevaatusVändra 500Dokumendiregister ametnikule
«2017, Detsember»
ETKNRLP
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Vändra 500
TRE Raadio Pärnu

Vändra Alev

Vändra alevi pindala on 3,2 km².

Vändra alev asub Eesti geograafilises keskpunktis, Pärnu maakonna kirdeosas. Siin ristuvad Riia-Pärnu-St Peterburgi maantee ja Tallinn-Viljandi maantee. Vändrast on 50-60 km maakondade keskustesse Pärnusse, Raplasse, Paidesse ja Viljandisse, Tallinna on 120 km ja Riiga 230 km. Alevist 10 km kaugusel kulgeb Tallinn-Pärnu raudtee. Lähimad sadamad ja lennuväljad asuvad Pärnus ja Tallinnas. Vändra äärest läheb läbi Vändra jõgi.


 

Pärnu maakonna kohalike omavalitsuste paiknemise ja ühenduvuse leiate allolevalt kaardilt.

 

Vändra on kiiresti arenev tööstuskeskus. Ettevõtlusega tegeleb Vändra alevis üle 100 ettevõtja ja füüsilisest isikust ettevõtja. Paljude firmade tegevusvaldkonnaks on kaubandustegevus või transporditeenuste osutamine. Suuremateks firmadeks on AS Wendre, MS Balti Trafo OÜ, OÜ Vändra MP, Valley OÜ.  Vändras on mitmeid vaba aja veetmise võimalusi igas eas inimestele:tegutsevad mitmed spordiklubid (jalgrattaklubi Viko, maadlusklubi Suure Karu Pojad, Jalgpalliklubi Vändra Vaprus, terviseklubi Mispo, Vändra tehnikaspordiklubi jne), kultuuriüritusi korraldavad kultuurimaja, gümnaasium, naisselts, muusikakool jt.